Zeker 103 doden na overstromingen in Duitsland

103

In de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts is de schade na de overstromingen niet te overzien. Er zijn nu al zeker 103 lichamen geborgen, maar tientallen mensen worden nog vermist.

In de Duitse deelstaat Rijnland-Palts (zie kaart hieronder) zijn bij het noodweer al zeker 60 doden gevallen. “De vrees is dat dat er nog meer worden”, zei een woordvoerder van de politieleiding in de stad Koblenz. In de meer noordelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn er zeker 43 doden geteld. Het totale aantal slachtoffers in Duitsland is vanmiddag opgetrokken tot 103 en wellicht stijgt dat nog. Nog bijna honderd mensen worden vermist en 165.000 Duitsers zitten zonder stroom.

In Erftstadt, in de omgeving van Keulen, in Noordrijn-Westfalen, heeft een enorme aardverschuiving wijken van de stad getroffen. Daar zijn huizen ingestort of meegesleurd door een stroom van water en modder. Er zijn zeker doden gevallen, maar het is niet duidelijk hoeveel. Er zijn daar 55 mensen gered, maar er zouden ook nog slachtoffers onder het puin liggen. Ondanks waarschuwingen wilden een aantal mensen hun huis in Erftstadt niet verlaten en anderen keerden dan weer terug voor de aardverschuiving plaatsvond.

In heel Duitsland is er met ongeveer honderd mensen nog altijd geen contact geweest, maar dat wil niet zeggen dat die allemaal vermist worden. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat telefoon- en internetverbindingen in het rampgebied erg moeilijk verlopen.

Bron: NWS

© Radio SBS