Wilders eist rectificatie Özcan Akyol na uitspraken in VI Vandaag

Wilders

PVV-leider Geert Wilders eist een rectificatie van columnist Özcan Akyol, die deze week in het programma VI Vandaag zei dat de PVV “van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen”. Volgens Wilders’ advocaat Gert-Jan Knoops is dat “apert onjuist” en heeft Akyol schade toegebracht aan de partij van Wilders.

Johan Derksen zei in het praatprogramma dat hij vindt dat Wilders hele redelijke dingen zegt “wanneer de scherpe kantjes” eraf zijn. Daarop reageerde Akyol door te zeggen dat Wilders “van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen”. “Hij zet zichzelf buitenspel”.

Volgens Knoops wil de PVV niet specifiek van mensen met een moslimachtergrond het stemrecht ontnemen. In het PVV-programma staat dat de partij mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht wil ontzeggen, en hen ook niet wil toestaan een politiek ambt te bekleden. “Dit heeft niets van doen met personen ‘met een moslimachtergrond’”, schrijft Knoops in een brief aan Akyol, die door Wilders op Twitter werd gezet.

Knoops eist dat Akyol zijn uitspraken binnen vijf dagen terugneemt. Zo niet, dan “zal de PVV rechtsmaatregelen overwegen”.

Bron: Nieuws

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS