Verstappen wint in Zandvoort eerste GP in eigen land en neemt WK-leiding over van Hamilton

verstappen

Max Verstappen heeft in Zandvoort zijn eerste GP in eigen land gewonnen. De Nederlander neemt dankzij de zege de WK-leiding over van Lewis Hamilton, die op de tweede plek strandde. Valtteri Bottas vervolledigde de top drie.

Voor het eerst in 36 jaar stond de Grote Prijs van Nederland op het programma. Max Verstappen startte vanop de pole en nam meteen wat voorsprong op zijn grote concurrenten. Een droomstart voor de Nederlander in zijn allereerste GP in eigen land. De fans gingen uit hun dak.

Nadien duwde Lewis Hamilton het gaspedaal wat extra in. De Brit naderde tot op een seconde, maar verloor finaal opnieuw terrein. De zevenvoudige wereldkampioen was niet te spreken over zijn tweede pitstop, waar zijn team koos voor mediums. Verstappen werkte de race af op harde banden.

‘Mad Max’ hield probleemloos stand en pakte zijn zevende zege van het seizoen. Zijn overwinning voor eigen publiek leverde hem ook de eerste plaats in de WK-stand op. De foeterende Hamilton moest vrede nemen met de tweede plek.

© Radio SBS