Uitvaartdienst en begrafenis Radio-icoon Shabier Ishaak

uitvaartdienst en begrafenis radio icoon shabier ishaak

Radio-icoon Shabier Ishaak is dinsdagmiddag thuis overleden nadat hij 35 dagen in het ziekenhuis had gelegen. Hij wordt morgen, vrijdag 7 mei 2021, begraven. Dat maakt zijn echtgenote Amina Ishaak – Jamohamed, mede namens de kinderen, bekend.

Behalve omroeper en presentator was Ishaak gepensioneerde ambtenaar van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en deed ook veel sociaal werk. Het radio-icoon is geen onbekende op cultureel en sociaal gebied. Ishaak is voorzitter geweest van de Stichting Hindostaanse Immigratie en heeft samen met wijlen Benjamin Mitrasingh gestreden om het project Baba en Mai van de grond te krijgen. Hij was tevens een van de trekkers voor het crematieoord te Uitkijk. Het overlijden van Ishaak, betekent dat de derde van het Rapar-trio – Rashied, Shaheed, Ishaak- er niet meer is. Ze waren de pioniers van Acme Radio.

Live te volgen

De uitvaartdienst en begrafenis van Shabier Ishaak zijn live te volgen via onderstaande video.
Radio SBS wenst iedereen heel veel sterkte.

Op zijn eigen wijze, op een ironische en hilarische manier, wist hij het dagelijkse gebeuren via ‘Ham Tum Aur Woh (Ik, Jij en Zij)’ te brengen naar de samenleving. Na het verscheiden van zijn neven Rashied en Shaheed Pierkhan, werd de inbreng van Ishaak in het brengen van het nieuws op een verstaanbare manier naar de Hindostaanse gemeenschap enorm. Terwijl Rashied de samenleving informeerde via zijn immens populaire programma ‘Kal Aaj aur Kal (Gisteren, Vandaag en Morgen)’ deed Ishaak dat via zijn eigen programma.

Nierproblemen

Shabier Ishaak kampte al jaren met nierproblemen. Hij liet zich ook dialyseren. Maar ondanks de terugslagen met zijn gezondheid bleef hij trouw aan de luisteraars van ‘Ham Tum aur Woh’. Ishaak wist dat grote delen van zijn publiek op hem zaten te wachten om zes uur ’s middags. Als geen ander kon hij de ontwikkelingen in het land een extra dimensie geven, maar bovenal begrijpelijk maken voor de gewone man.

Bron: Starnieuws

© Radio SBS