Strenger reisadvies Italië, quarantaineplicht Suriname vervalt

Reisadvies

Het reisadvies voor Italië gaat vrijdag van groen naar geel. Vanaf dan geldt het land, met uitzondering van het eiland Sardinië, als hoogrisicogebied, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers die vanuit Italië naar Nederland komen moeten vanaf zondag een coronabewijs laten zien.

Voor Suriname geldt dat het land vanaf vrijdag geen zeerhoogrisicogebied meer is, maar een hoogrisicogebied. Dat houdt in dat mensen die vanuit Suriname naar Nederland komen niet langer in quarantaine hoeven en ook geen testplicht meer hebben. Wel is een coronabewijs vereist. Daarmee kunnen reizigers aantonen dat zij gevaccineerd zijn, negatief zijn getest of genezen van een coronabesmetting. De kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) blijft van kracht voor Suriname.

Ook Frans Guyana, Mongolië, Thailand en Saint Vincent en de Grenadines gaan vrijdag een trede terug. Die landen gelden vanaf dan ook als hoogrisicogebieden in plaats van zeerhoogrisicogebieden. Een coronabewijs volstaat om Nederland vanuit deze landen binnen te komen.

Bron: Nieuws

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS