Sterke Nederlands elftal wint met 6-1 van Turkije in de WK-kwalificatie

WK-kwalificatie

Het Nederlands elftal heeft goede zaken in de WK-kwalificatie. In eigen huis won Oranje met maar liefst 6-1 van Turkije en neemt daardoor de koppositie over van de Turken in poule G.

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Turkije. Al na één minuut spelen kwam Oranje op voorsprong. Na een fraaie combinatie in de zestien tussen Davy Klaassen en Memphis Depay maakte Klaasen de 1-0. Ook de tweede treffer van het Nederlands elftal mocht er zijn. Opnieuw was er een goede combinatie tussen Memphis en Klaassen en ditmaal maakte eerste genoemde de treffer en stond het Nederlands elftal na een kwartier spelen al op 2-0.

Oranje bleef ook na de 2-0 goed spelen en gaf Turkije geen kans en was het wachten op de 3-0 en die zou er ook komen. Opnieuw waren Klaassen en Memphis betrokken bij het doelpunt. Klaassen werd in de zestien onderuit gehaald, waarna Memphis vanaf elf meter via een ‘panenka’ de 3-0 op het scorebord zette. Vlak na de 3-0 moest Turkije ook nog verder met tien man en was de wedstrijd wel beslist.

Na een grote Turkse kans meteen na rust nam Nederland weer over. Het was wachten op het volgende doelpunt van het Nederlands elftal en die zouden er ook komen. Memphis zorgde na tien minuten in de tweede helft voor zijn derde treffer van de avond, waarna bondscoach Louis van Gaal een aantal reservespelers de kans gunde.

Guus Til, Donyell Malen, Ryan Gravenberch en debutant Devyne Rensch werden ingebracht en bij rust was ook Teun Koopmeiners ingevallen. Vier van de vijf invallers hadden een rol in de laatste twee doelpunten van het Nederlands elftal. Koopmeinders zette Til vrij voor het doelpunt, waarna de Feyenoord-middenvelder voor de 5-0 zorgde. Rensch gaf een fraaie assist op Malen, die voor de 6-0 tekende. Dat leek ook de eindstand te worden, maar Turkije maakte toch nog een eretreffer door slordigheden in de Nederlandse verdediging.

© Radio SBS