Shabier Ishaak (75) overleden

Shabier Ishaak in de studio

Shabier Ishaak overleden: Radio-icoon Shabier Ishaak heeft het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. De 75-jarige Ishaak die decennialang de Hindostaanse nieuwsstem via Rapar is geweest, is vandaag overleden.

Op zijn eigen wijze, op een ironische en hilarische manier, wist hij het dagelijkse gebeuren via ‘Ham Tum Aur Woh (Ik, Jij en Zij)’ te brengen naar de samenleving. Na het verscheiden van zijn neven Rashied en Shaheed Pierkhan, werd de inbreng van Ishaak in het brengen van het nieuws op een verstaanbare manier naar de Hindostaanse gemeenschap enorm. Terwijl Rashied de samenleving informeerde via zijn immens populaire programma ‘Kal Aaj aur Kal (Gisteren, Vandaag en Morgen’ deed Ishaak dat via zijn eigen programma.

Nierproblemen

Ishaak kampte al jaren met nierproblemen. Hij liet zich ook dialyseren. Maar ondanks de terugslagen met zijn gezondheid bleef hij trouw aan de luisteraars van ‘Ham Tum aur Woh’. Shabier Ishaak wist dat grote delen van zijn publiek op hem zaten te wachten om zes uur ’s middags. Als geen ander kon hij de ontwikkelingen in het land een extra dimensie geven, maar bovenal begrijpelijk maken voor de gewone man.

Bekend op cultureel en sociaal gebied

Ishaak is geen onbekende op cultureel en sociaal gebied. Hij was ook bekend als MC, al hoewel hij dat in de afgelopen jaren steeds minder is gaan doen. Bovendien is Ishaak voorzitter geweest van de Stichting Hindostaanse Immigratie en heeft hij samen met wijlen Benjamin Mitrasingh gestreden om het project Baba en Mai van de grond te krijgen. Het icoon was een van de trekkers voor het crematieoord te Uitkijk. Het overlijden van Ishaak, betekent dat de derde van het Rapar-trio – Rashied, Shaheed, Ishaak- er niet meer is. Ze waren de pioniers van Acme Radio.

Bron: Starnieuws

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS