Radio SBS weer van vandaag

Radio SBS weer logo

Overdag eerst zon, vanaf vanavond bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen

De wolkenvelden boven het oosten en noorden trekken de komende uren weg. Overdag is er sluierbewolking aanwezig, waar de zon aanvankelijk wel doorheen schijnt. Later op de dag wordt de bewolking van het westen uit dikker en in de avond gaat het af en toe regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noorden tot plaatselijk 17°C in Limburg. Er staat een matige zuidelijke wind. Aan de kust neemt de wind later toe naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. Vooral in de ochtend kan het vooral in het westen en noorden hier en daar ook mistig zijn. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 10°C in het noordoosten en 13°C in het zuidwesten. Er staat een matige zuid- tot zuidwestenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig.

Dinsdag begint bewolkt met enige tijd regen of motregen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het in het zuidwesten wat op. In de avond breiden de opklaringen zich noordoostwaarts uit. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het uiterste zuidwesten. De zuidwestenwind is matig, in de kustprovincies en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Woensdag en donderdag waarschijnlijk veel wind en perioden met regen of buien. Woensdag zacht, vanaf donderdag kouder en in het weekeinde tijdelijk droger.

Woensdag en donderdag is er grote kans (≥ 60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.

Bron: KNMI

© Radio SBS