Radio SBS weer

Radio SBS weer logo
Volop zon

Vanochtend is het in het noorden en noordwesten bewolkt, in de rest van het land schijnt de zon. Het is droog.

Vanmiddag schijnt de zon volop, alleen in het noordelijk kustgebied komt ook bewolking voor. Het blijft droog. Het wordt maximaal 14°C in het noordelijk kustgebied tot rond 25°C in het zuidoosten. De noord- tot noordoostelijke wind is matig, langs de zuidwestkust af en toe vrij krachtig.

Vanavond is het zonnig. In het noordelijk kustgebied neemt de bewolking later toe. De noordelijke wind is matig boven land en vrij krachtig langs de zuidwestkust.

Komende nacht is het droog. De temperatuur daalt naar 12°C in het zuidoosten tot plaatselijk 6°C in het noordoosten. De noord- tot noordoostenwind is matig, langs de zuidwestkust af en toe vrij krachtig.

Morgen start met veel bewolking in de noordelijke provincies. Iets zuidelijker schijnt de zon weer volop. Tijdens de middaguren is het, op het Waddengebied na, nagenoeg overal zonnig. Verder blijft het droog, maar tegen en tijdens de avond maakt het zuidoosten een kleine kans op een plaatselijk bui. De temperatuurverschillen zijn opnieuw groot: 15 graden op de Wadden en zo’n 26 graden in het zuidoosten. De noordnoordoostenwind is matig en in de Zeeuwse wateren vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnig en meest droog zomerweer, met vooral in het zuidoosten een kleine kans op een plaatselijke regen- en onweersbui. De temperaturen liggen aanvankelijk dicht bij het langjarig gemiddelde, in het noorden enkele graden eronder, in het zuiden enkele graden erboven. Vanaf vrijdag wordt het overal warmer, met landinwaarts zomerse temperaturen.

Adres

© Radio SBS