Radio SBS weer van vandaag

Radio SBS weer logo

Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien

De zon schijnt vandaag af en toe en in de loop van de ochtend leeft de buiigheid vooral in het westen en noorden op. In het noorden is er een kans op onweer. In de rest van het land komt vanochtend slechts lokaal een bui voor, maar neemt de kans op een bui in de middag en avond eveneens toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot ca. 22°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en landinwaarts overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, later krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en hebben vooral het noorden, midden en westen nog met enkele buien te maken. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestelijke wind is boven land meest matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, mogelijk hard, 7 Bft.

Donderdag overdag zijn er flinke perioden met zon, vooral in het noorden en westen. Met name landinwaarts komen enkele lichte buien voor. De middagtemperatuur is ca. 21°C. Er staat een enigszins vlagerige west- tot zuidwestenwind. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied af en toe hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

Vrij koel met van tijd tot tijd regen of buien maar soms ook zon.

Er worden geen waarschuwingen verwacht.

Bron: KNMI

© Radio SBS