Radio SBS weer

Radio SBS weer logo
Zonnig

Vanochtend is het overwegend bewolkt en kan er in het noorden nog wat motregen vallen. Van het zuidwesten uit breekt de zon af en toe door. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk af en tot krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is het droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuiden. De wind is west tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vanavond is er weinig bewolking en is het droog. De wind uit het zuidwesten is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 15°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgen wordt een mooie dag met flink wat zon en blijft het overal droog. De temperaturen doen er nog een schepje bovenop met op grote schaal temperaturen rond 20 graden. In het zuiden en zuidoosten van het land kan het plaatselijk zelfs 23 graden worden. In het noorden van het land blijven de temperaturen met 16 tot 18 graden wel een fractie achter en op de Wadden moeten ze het doen met 15 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en in het noordwesten van het land morgenmiddag soms zelfs vrij krachtig.

Vooruitzichten

De dagen daarna wordt het gevoelig kouder, op zondag draait de wind naar het westen en zet de temperatuur een daling in. Wel blijft het op de meeste plaatsen nog droog met ruimte voor de zon. Op maandag moeten we het nog maar doen met een graad of 12 en wordt het flink wisselvallig met veel buien die ook steeds vaker korrelhagel kunnen bevatten. Bovendien gaat het soms weer flink waaien. Op dinsdag komen we zelfs in de middag nog met moeite aan de 10 of 11 graden. Deze wisselende temperaturen horen wel bij de aprilmaand.

Adres

© Radio SBS