Pompstations sluiten hun deuren in Suriname

Service

De Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB) heeft besloten in actie te gaan. Er zal geen brandstof meer worden verkocht aan de pomp. Dit is het besluit dat de algemene ledenvergadering vanavond tijdens een spoed algemene ledenvergadering heeft genomen.

Voorzitter Guno Castelen zegt in gesprek met Starnieuws dat het bestuur de opdracht heeft gekregen om met de regering te gaan praten over drie zaken waar een oplossing voor moet komen. De leden van de SSEB willen loskoppeling van de winstmarge van de oliemaatschappijen. Zij moeten een winstmarge kunnen vaststellen, zoals die geldt voor de winkels. Of er moet een aparte winstmarge worden afgesproken die niet afhankelijk is van de oliemaatschappijen.

Pomphouders hebben te maken met koersverliezen, omdat er nog gerekend wordt met de oude koersen van SRD 7.52 en SRD 16.30 voor de US$, terwijl de wisselkoers rond de SRD 21 is. Verder hebben de pomphouders verlies geleden nadat de regering besloot een korting te geven van 50 cent per liter. Er waren al voorraden gekocht door de pomphouders van 40.000 tot 70.000 liter. Dat verlies is niet gecompenseerd.

Terwijl de servicestations worden gesloten, moet het bestuur met de regering gaan praten om een oplossing te vinden. Er gaat een brief naar minister Saskia Walden van Economische Zaken waarin het besluit van de SSEB kenbaar wordt gemaakt. De SSEB is er niet over te spreken dat de minister niet om de tafel wil zitten met de organisatie. “Als ze zich te hoog voelt, moet de regering maar een andere gesprekspartner sturen”, zegt Castelen.

Bron: Starnieuws

© Radio SBS