Noodhulp voor Covid-19 uit Nederland aangekomen

Nederland

Twee containers met apparaten die medicinaal zuurstof produceren en persoonlijke beschermingsmiddelen uit Nederland, zijn woensdag op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven aangekomen. De hulpgoederen zijn beschikbaar gesteld aan Suriname om de zorgwekkende situatie rond Covid-19 in de ziekenhuizen beheersbaar te maken.

We zijn heel blij

Met de hulp vanuit Nederland kan het tekort aan zuurstof en beschermingsmiddelen in de ziekenhuizen worden opgevangen, meldt de Communicatiedienst Suriname. De Nederlandse consul, Peter Frerichs, die aanwezig was op de luchthaven, zegt dat het een mooi moment is voor Suriname om noodhulp te ontvangen. “We zijn heel blij dat Nederland dit heeft kunnen doen voor Suriname. Wat we allemaal hebben verzameld en nog steeds verzamelen, daar is er grote behoefte aan. De twee apparaten die zuurstof produceren en de grote hoeveelheid aan hulpmiddelen zullen het tekort wegwerken”, zegt de diplomaat.

Het geeft een goed gevoel

Volgens de Nederlandse consul is er in de afgelopen periode een grote inzameling in Nederland gehouden, zowel van overheidswege en medici als vanuit de diasporagemeenschap in Nederland. “Het geeft een goed gevoel van saamhorigheid en eenheid die belangrijk zijn in tijden van een crisis”, geeft hij aan. Naast de hulpgoederen zijn er met een ander vliegtuig vijf militairen naar Suriname gekomen om de apparaten te helpen installeren en mensen op te leiden in het omgaan hiermee, dit zodat de zuurstofproductie weer op gang kan komen.

Luziano Truideman, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zegt dat de donatie bijzonder is vooral als er gekeken wordt naar de impact van de Covid-19-pandemie in Suriname. “Met de donatie zullen wij zeker in staat zijn één vuist te vormen tegen de effecten van de pandemie”, meent Truideman.

Bron: Starnieuws

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS