Grote spermawedstrijd van start in China

Sperma

Bij de Human Sperm Bank of Shanghai is recentelijk een 45-daagse competitie losgebarsten waarin studenten worden opgeroepen om hun kwakje te doneren om te ultieme vraag te beantwoorden: wie heeft het krachtigste sperma.

Helaas voor de heren die net op het punt staan om met hun kloppende roede het vliegtuig in te springen: deelnemers moeten de Chinese nationaliteit hebben en woonachtig zijn in Shanghai. Kleine heertjes worden gediscrimineerd, want een minimumlengte van 165 cm is vereist. Nee, men heeft het dan hoogstwaarschijnlijk over de totale lichaamslengte.

Verder is een leeftijd tussen de 20 en 45 en een diploma vereist. De wedstrijd heeft diverse categorieen: wie heeft de hoogste concentratie zaadcellen, welk sperma is het meest levensvatbaar en natuurlijk, welk sperma de heuse beauty-contest wint. De wedstrijd is gratis voor studenten in Shanghai en men kan volgens dokter Chen Xianfeng anoniem deelnemen.

Het doel van de competitie is volgens Cheng niet om sperma van studenten te verzamelen, maar om studenten aandacht te laten besteden aan hun reproductieve gezondheid. “Wacht niet tot je de leeftijd hebt bereikt waarin je kinderen wil hebben,” zei Chen, eraan toevoegend dat mensen enkel hun ongezonde gewoontes kunnen aanpakken als ze zich er al vroeg van bewust zijn. Chen lichtte toe dat het aantal mensen dat in aanmerkting komt voor zaaddonatie al enkele jaren terugloopt.

Dankzij de gratis spermacheck-up worden jongeren zich eerder bewust van de status van hun voortplantingsvermogen. Deelnemers kunnen zich eventueel ook registeren als zaaddonor, maar dat proces duurt een half jaar en slechts 25 tot 35 procent blijkt over voldoende kwaliteiten te beschikken om in aanmerking te komen. Wel valt er in dat geval maximaal 7,500 yuan (een kleine 1000 euro) mee te verdienen.

Bron: FOK

© Radio SBS