Duitse RIVM waarschuwt voor vijfde golf

RIVM

Het Duitse RIVM waarschuwt voor een vijfde golf als de overheid niet ingrijpt. Volgens directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Instituut voor ziektebestrijding (RKI) staat Duitsland aan de vooravond van nieuwe coronagolven als niet meer mensen zich laten vaccineren.

Tegenover het Duitse persbureau DPA waarschuwde de directeur voor een vijfde coronagolf en zei hij dat Duitsland nu met een nationale noodsituatie kampt. Weliswaar riep Wieler op tot meer vaccinaties, hij gaf tevens aan dat deze maatregel alleen onvoldoende is om het tij te keren. Volgens Wieler moet het aantal sociale contacten beperkt worden, en riep hij mensen weer op om grootschalige evenementen in binnenruimtes te mijden. De deelstaten die in de huidige vierde golf minder zwaar getroffen zijn, moeten volgens hem preventieve maatregelen treffen.

‘Het vaccin is de weg uit de pandemie, maar het beschermt minder goed tegen infectie dan dat het beschermt tegen een ernstig ziekteverloop’, zei Wieler. Het RKI wil dat zeker 85 procent van de Duitsers tussen de 12 en 59 jaar en 90 procent van de mensen 60 jaar of ouder zich volledig laten vaccineren. Op dit momenteel is nog geen 70 procent van de Duitsers gevaccineerd.

Bron: BNR

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS