Dode bij schietpartij aan café in Utrecht

Dode

Bij een schietincident aan een café in de Nederlandse stad Utrecht is zaterdagavond een man overleden. Er zou mogelijk nóg een slachtoffer zijn. De dader is nog voortvluchtig.

Over de toedracht van het schietincident rond café De Plak aan de Vleutenseweg is nog niet veel bekend. De politie spoort een dunne man met een getinte huidskleur op, aldus onze collega’s van het AD.

Een traumahelikopter was onderweg naar het slachtoffer, dat er volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland ernstig aan toe was. Reanimatie mocht niet meer baten.

De politie meldt op Twitter dat er mogelijk nóg een slachtoffer van de schietpartij is. Deze persoon zou op eigen krachten naar het ziekenhuis zijn gegaan.

Conflict

De politie vermoedt dat de aanleiding voor de schietpartij een conflict is tussen het slachtoffer en de dader. De straat is schoongeveegd door de politie, maar daarvoor zou er ruim tweehonderd man hebben gestaan. De sfeer is op dit moment beladen. Er zijn staan veel huilende mensen op straat. Ook nabestaanden van het slachtoffer zijn aanwezig.

Een deel van het publiek staat binnen de afzetlinten bij het café. Er is veel onrust. Er wordt geschreeuwd, een aantal mensen is er vandoor gerend.

De politiehelikopter cirkelt nog steeds boven het gebied. Agenten zetten een steeds grotere omgeving af. Volgens de woordvoerder zijn er ook ooggetuigen van het incident. De politie roept hen op om eventuele tips te delen.

© Radio SBS