Dc pleit voor elektriciteit Crematieoord Uitkijk Suriname

Crematieoord

Zoals gepland is vandaag het startsein gegeven voor de aanleg van de 4 duim waterleidingbuizen aan de Shabier Izaakweg in het ressort Jarikaba. Het Algemeen Crematieoord Uitkijk wordt voorzien van stromend water door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga vraagt de regering ook om het elektriciteitsnet door te trekken naar het crematieoord.

SWM-directeur Marlon Oosterling deelde mee dat in twee dagen tijd de buizen geplaatst zullen worden en het project zal worden afgerond. De straat is 3 km lang. De eerste 300 meter is voorzien van waterleiding met 2 duim. De hele weg wordt voorzien van 4 duim buizen, meldt het districtscommissariaat.

Ondervoorzitter van de stichting, Robby Gadjradj, had eerder aangegeven aan Starnieuws dat er verzoekschriften waren geschreven om het waterprobleem op te lossen. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf toen de opdracht aan de SWM-directeur om de buizen aan te leggen.

De dc zei het initiatief van de regering zeer te waarderen is vanwege het feit dat op het crematieoord Uitkijk nu dagelijks crematies plaatsvinden. Voor de hygiƫne is dit erg belangrijk voor de bezoekers dat ze na afscheid met stromend water hun handen kunnen wassen. Dit vooral met het oog op de Corona pandemie.

De aanleg van de waterleiding naar het Crematieoord gaat volgens de dc helpen bij de ontwikkeling van dit gebied. Heel wat landbouwpercelen langs de weg naar het Crematieoord zijn verlaten, omdat de basisvoorzieningen zoals water en elektriciteit ontbreken.

Bron: Starnieuws

© Radio SBS