Aruba versoepelt coronamaatregelen per direct

Man op Aruba

Aruba gaat de coronamaatregelen per direct versoepelen. Zo wordt de avondklok verkort tot een periode tussen 00.00 en 04.30 uur, meldde de regering maandag (lokale tijd). Dat betekent dat restaurants en andere bedrijven met een avondvergunning open mogen blijven tot 23.00 uur. Ook mogen meer mensen aan een tafel van een restaurant zitten: binnen maximaal acht en buiten tien.

Verder wordt het samenscholingsverbod opgeheven en is sporten weer toegestaan. Bij wedstrijden in de buitenlucht mag er maximaal zestig man publiek aanwezig zijn. Contactsporten zijn weer toegestaan, maar alleen voor personen onder de 18 jaar. Verder mogen muzikanten maximaal met z’n vijven optreden en dansen blijft nog steeds verboden. Bij begrafenissen mogen maximaal zestig personen tegelijk aanwezig zijn.

Het aantal besmettingen op Aruba is al enige tijd laag. Op maandag waren er voor zover bekend nog 92 mensen besmet met het coronavirus. Op het eiland met zo’n 100.000 inwoners zijn sinds maart vorig jaar meer dan 150.000 testen uitgevoerd. Er zijn in totaal 102 mensen overleden die waren besmet met het virus.

Bron: Nieuws

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS