Radio SBS weer

Radio SBS weer logo
Af en toe zon

Vanochtend komt er eerst hier en daar mist voor. Verder wisselen zon en wolken elkaar af. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is wordt matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag is er naast bewolking ook ruimt voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 16°C. Er staat een matige wind uit het westen. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind vrij krachtig.

Vanavond is komt er in de noordwestelijke helft van het land bewolking voor en kan er mogelijk wat lichte regen vallen. Aanvankelijk staat er nog een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten, in het noordwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. De wind neemt steeds verder af.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de nacht kan er plaatselijk nevel of mist ontstaan. Het koelt af naar plaatselijk 5°C in het zuidoosten tot rond 9°C elders. Er staat weinig wind.

Morgen na het verdwijnen van de eventueel aanwezige mist, is er af en toe zon en blijft het droog. In de loop van de middag komt de zon vanuit het zuiden steeds vaker tevoorschijn. In de temperatuur komt geen verandering en dat betekent dat het ’s middags opnieuw een graad of 16 wordt. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de middag komt de wind overal uit een zuidelijke richting, in het uiterste zuidoosten meer uit het zuidoosten tot oosten.

Vooruitzichten

Komende krijgen we op donderdag te maken met prachtig weer en volop zonneschijn. Het wordt zowaar een lenteachtige dag in de herfst met een maximumtemperatuur rond 17 graden. Vrijdag begint met zon. Later op de dag verschijnt er vanuit het westen meer bewolking en bestaat de kans op een bui. De temperatuur bereikt opnieuw hogere waarden voor de laatste fase van oktober en komt ’s middags uit op 18 graden. In het weekend is het licht wisselvallig met een mix van zon en bewolking er kans op een bui. De temperatuur doet een stap terug en zakt naar meer normale waarden voor de tijd van het jaar. Het wordt dan in de middag 14 graden.

© Radio SBS