28 aanhoudingen na opnieuw onrustige nacht

aanhoudingen

Op verschillende plaatsen in Nederland was het zaterdagavond weer raak en moest de politie optreden tegen jongeren die vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten. Op sociale media circuleerden oproepen om op verschillende plaatsen samen te komen. Onder meer in Den Haag, Roermond, Stein, Urk en Bunschoten was het onrustig. Zeker 28 verdachten zijn gearresteerd. In sommige gevallen werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk.

In Den Haag waren ongeregeldheden in de Schilderswijk en Transvaal, waar burgemeester Van Zanen een noodbevel had afgegeven en de ME inzette. Relschoppers stichtten brand op straat en gooiden met zwaar vuurwerk. Een ambulance die een patiënt vervoerde, kreeg een steen door de ruit. ‘Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel, worden aangehouden’, meldde de gemeente. Er werden zeven aanhoudingen verricht.

Ook in de Roermondse wijk De Kemp werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk, en ook hier werd de mobiele eenheid ingezet. In totaal hield de politie twaalf mensen aan, onder meer voor het niet tonen van een identiteitsbewijs, bedreiging en baldadigheid. Ook in de Limburgse plaats Stein moest de politie optreden, er werd één aanhouding verricht en de burgemeester kondigde een noodverordening af die tot en met maandag van kracht blijft. In Urk hetzelfde verhaal: zwaar vuurwerk, acht aanhoudingen.

Zaterdag circuleerden er op sociale media oproepen om naar verschillende plaatsen in Nederland te komen om vuurwerk af te steken. Het zou onrustig zijn geweest in het Utrechtse Bunschoten, in Eindhoven hield de politie de berichten op sociale media ‘scherp in de gaten’.

Adres

Adres

facebook bollywood hits
© Radio SBS